Media

 

Bärbältet för flitiga plockare

Bären trillar inte ur hinken även om man böjer sig ner. Det gör bältet lika användbart för trädgårdens odlade bär som för vilda skogsbär och svamp eller när man bara går runt i trädgården och klipper bort vissna blommor och blad.

Monika Langlet, DN Bostad

Bärbältet för stora och små

På en av Sveriges uppfinnarskolor går Joanna Holmgren och hon har klurat ut ett bärbälte som sköter det bärplockarens händer inte räcker till för. Uppfinningen lanserades på trädgårdsmässan i Nordiska Trädgårdar i Stockholm i april.

Allt om Trädgård

Bärbältet för flitiga plockare

Det har hitintills inte funnits ett ergonomiskt utvecklat redskap för att skörda de åtråvärda bären och svamparna. Detta har Joanna Holmgren tagit vara på när hon utvecklade sin numera patenterade idé, BÄRBÄLTET. Förra året ställde Joanna ut via “Koloniträdgården” på Älvsjömässan i Stockholm.

– Det var första gången jag visade bältet och gensvaret var stort. I år ställer jag därför ut igen med en nollserie, så får vi se vad resultatet blir, säger hon.

Uppfinnaren och Konstruktören

Bärbältet

Nu finns det – bältet som sköter det händerna inte räcker till för när bären ska plockas – multiredskapet för att skörda bär, svamp och frukt. Uppfinnaren är Joanna Holmgren som studerat vid en av Sveriges uppfinnarskolor, Ideum i Lidköping.

Koloniträdgården

Bär bärbältet

Då slipper du böja ryggen för att lägga bären i hinken och har alltid händerna fria när du plockar.”

ICA Kuriren

Enklare skörd

Ett bärbälte sytt i slitstarkt tyg lanserade på  Trädgårdsmässan i Älvsjö. Med det slipper man böja ryggen för att stoppa hallonen, krusbären, vinbären eller vad det kan vara för gott i hinken.

VI

Bär bälte

Effektivisera bärplockandet med båda händerna fria. Burken sitter listigt placerad i ett bälte.

Hus&Hem

ÄNTLIGEN ÄR BÄRBÄLTET HÄR

Joanna Holmgren har uppfunnit bärplockarens vän att ha på magen. “Men nu är det slut på händer som inte räcker till! Jag vill ha saxen tillgänglig för att klippa torra blommor med, sekatören för att ansa buskarna och pennan till att märka lappar med.

Vermlandstidningen Hus&Hem

BÄR I BÄLTET

Plocka rationellt – med bärbältet om magen har du händerna fria för att plocka bär som växer på buskar eller träd.

Land

Bärbälte

Har du ont i ryggen? Eller är du bara trött på omkullsparkade bärhinkar? Då är Joanna Holmgrens uppfinning Bärbältet något för dig.

Allers

Bär skörden enkelt

Slipp omkullvältna hinkar och ont i ryggen. Lägg bären direkt i hinken i bärbältet. Bärbältet är en fiffig uppfinning som sparar både tid och onda ryggar för bärplockare.

Din Trädgård

BÄRPLOCKNING UTAN SPILL

Det justerbara bärbältet är en svensk uppfinning, sytt i slitstarkt vattenavvisande tyg med småfickor och hakar för redskap. När hinken är full sätter man locket på och byter till en tom hink i fickan.

Leva!

BÄRBÄLTE

Som ett hjälpmedel vid plockning av allt från lingon och blåbär till krusbär och vinbär finns nu ett praktiskt bälte. bunken är utbytbar och man kan lätt frysa bären direkt i bunken.

Sommar sändaren

BÖJ DIG INTE I ONÖDAN

Nu finns bältet som sköter det plockarens händer inte räcker till för – ett multiredskap för skörd av bär, svamp, frön och frukt.

Sjukgymnasten

Bärbältet för flitiga plockare

På årets trädgårdsmässa i Älvsjö presenterades Bärbältet, som underlättar bärplockning. Uppfinnaren heter Joanna Holmgren och hon berättar att idén kläcktes när hon en sommardag plockade vinbär och flera gånger rågade sparka omkull hinken med de skördade bären.

Hortica

Varukorg