Passa på att plocka nässlor nu på våren då bladen smakar som bäst. Förväll, ångat, koka, torka, hacka, stöt eller mixat! Nässlor innehåller bland annat stora mängder vitamin A och

Här läggs det ut tips kontinuerligt
om vad som är dags att plocka nu
samt receptförslag!
Passa på att plocka nässlor nu på våren då bladen smakar som bäst. Förväll, ångat, koka, torka, hacka, stöt eller mixat! Nässlor innehåller bland annat stora mängder vitamin A och
lite olivolja 60g hackade nässel toppar 100g creme fraiche 2 tsk grov senap 80g riven ost 2 skivor färskt surdegsbröd eller annat grovt bröd Beskrivning: Häll olivolja i en liten
400 gram färska eller förvällda nässelblad 0,5 tsk salt 8 dl vatten med en grönsaksbuljongtärning 2 schalottenlökar 1 klyfta vitlök (valfritt) 2 msk olivolja eller smör 1 dl laktosfri grädde
Ett durkslag med nyplockad kirskål 3 dl mandel 2 dl olivolja 2 vitlöksklyftor 1,5 dl lagrad ost örtsalt Ånga Kirskålsbladen över en gryta kokande vatten i ett par minuter för
Vildsvinsköttbullar med gräddsås Köttbullar: 10 st torkade enbär 1 tsk torkad timjan el färsk 1 dl vispgrädde 1 msk viltfond 1 tsk fransk senap peppar & salt 1 msk fiberhusk