Vildsvinsköttbullar med gräddsås
Köttbullar:
10 st torkade enbär
1 tsk torkad timjan el färsk
1 dl vispgrädde
1 msk viltfond
1 tsk fransk senap
peppar & salt
1 msk fiberhusk
0.5 st gul lök
10 g smör
500 g vildsvinsfärs eller annan färs
2 st äggulor
25 g smör att steka i
Lingonsylt:
100 g frysta lingon
1 krm stevia
Gräddsås:
1 dl vatten
1 msk viltfond
3 dl vispgrädde
1 tsk soja
1 tsk dijonsenap
7 st torkade enbär
0.5 tsk timjan
peppar & salt
0.5 dl crème fraiche
Tillagning:
Mortla enbär och timjan. Blanda vispgrädde, fond, senap, enbär, timjan, peppar och en nypa salt. Tillsätt fiberhusk och ställ åt sidan i 10 minuter.
Finhacka löken och stek den mjuk i smör. Blanda ihop alla ingredienser. Sätt ugnen på 100 grader. Rulla köttbullar eller biffar och bryn i smör.
Lägg köttbullarna i en ugnsfast form och ställ in dem i ugnen.
Rårör lingon med stevia.
Vispa i lite vatten i stekpannan och tillsätt fond, vispgrädde, soja, dijonsenap. Låt puttra ihop till en sås. Smaksätt med enbär, timjan, peppar och eventuellt lite salt. Runda av med crème fraiche och lite av lingonsylten.
Servera med blomkålsmos eller Rotcellerimos, alternativt ugnsrostad blomkål.