The story

Sen jag var liten flicka har jag älskat naturens kraft. Jag började odla på allvar när jag var 11-12 år. Att se ett frö vakna och slutligen bli en fullvuxen planta är ett mirakel varje år.

Vi hade ett torp mitt i Rejmyre skogen när jag var liten. Där vandrade vi under tystnad hela dagar och njöt av skogens sus och naturens skafferi. Vid torpet fanns en sjö där Morfar rodde vår eka och vi fiskade efter middagsgäddan. Barndomen gav mig livskvalitet och formade mig till den jag är i dag. Jag är oerhört tacksam för att jag har lärt mig uppleva rikedom i det lilla och enkla livet!

Our Story

Moster Karin hade kritvitt hår och var otroligt snäll och god. Hon var trädgårdsmästare och hade ett “glashus” där vindruvorna slingrade sig i taket! Doften av varm jord i växthuset och alla plantor som mor och jag fick med oss till vår egen trädgård ledde till att jag idag jobbar med att skapa personliga trädgårdsparadis genom Joannas Garden Angels.

1997 skadade jag mig så illa att att det var ovisst om jag skulle spendera resten av mitt liv i rullstol. En av de svåraste rörelserna var framåtböj. Jag längtade efter att kunna plocka mina vinbär, hallon och björnbär trots skadan. Det tog åtta års letande i vården innan jag fick rätt sorts operation och idag är jag hel.Under skadeperioden läste jag en bok som berättar om hur hjärnan fungerar. Ställer man en fråga ”på rätt sätt” så finner hjärnan lösningen efter en tid. -”Den här teorin måste provas i praktiken”, tänkte jag.Två veckor senare skördade jag vinbär men fick enorma smärtor i ryggen redan efter 5 minuter. Då föddes idén till BÄRBÄLTET! Mina grannar på kolonilotten såg mig med Bärbältet och de ville också ha Bärbältet!

År 2002 gjorde jag olika prototyper och en marknads-undersökning där 110 personer svarade på olika frågor ang vilket bärbälte som de helst ville ha. Här är några av de första prototyperna allt från linnetyg till ”ryggsäckstyg”, blommigt till millitärmönstrat. Vi testade även hinkar i fuktavstötande papp med en tryckt bord av lingon eller kantareller.Prototypen som vann omröstningen blev bältet ni ser i handeln idag. Bärbältet är sytt av vattenavvisande tyg som de flesta hållbara ryggsäckar är gjort av, och en micro, frys och diskmaskinstålig hink.

2012 har vi tagit fram nya färger för att matcha ”Hooked on Natures” produkter så att kunder ska ha ett större urval av artiklar att välja bland.Det har varit en lång och krokig väg att få fram Bärbältet i den kvalitet jag kräver. Därför värmer det i hjärtat när så många glada kunder hör av sig och berättar hur de använder bältet och att bältet dessutom hållt upp till 10-12 år!

Varukorg